Medisch nieuws

Dopamine-producerende zenuwcellen kunnen ontsteking door allergische reacties in de longen bij kinderen met astma stimuleren. Het werk werd uitgevoerd door Dr. Sinbin Ai van Harvard University.
...
Wetenschappers van de Icahn School of Medicine van Mount Sinai hebben nieuwe moleculaire oorzaken ontdekt voor de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson. De studie werd uitgevoerd door Bin Zhang, een professor in de genetica en genomische wetenschappen.
...
Onderzoekers van het Centre for Psychedelic Research van Imperial College London konden uitleggen waarom DMT en ayahuasca mensen intense visuele beelden laten ervaren en zich onderdompelen in een "wakende droom". Het werk werd uitgevoerd door Christopher Timmermann.
...
Onderzoekers van het Zweedse Carolina Institute en het FIRC Institute of Molecular Oncology in Italië hebben vastgesteld hoe antisense oligonucleotide-therapie kan worden gebruikt als een behandeling voor progeria. Dr. Maria Ericsson en Dr. Agustin Sola-Carvajal werkten aan het project.
...
Wetenschappers zijn erin geslaagd om de tekortkomingen in het leren en geheugen geassocieerd met het syndroom van Down bij knaagdieren te corrigeren. Dit werd aangekondigd door Peter Walter, een professor in biochemie en biofysica aan de Universiteit van Californië in San Francisco.
...

Al het nieuws

Informatie gepubliceerd op de site,
alleen bedoeld ter referentie
en vervangt geen gekwalificeerde medische zorg.
Raadpleeg zeker uw arts!

Bij gebruik van de sitematerialen is een actieve link vereist.