artikel bijgewerkt 04/23/2019
Bijgewerkt 23/04/2019
24.2K weergaven

Hard drinken

Binge - het gebruik van alcohol gedurende een dag of >

Algemene informatie

Binge - gedurende een dag of >alcoholisme dieper wordt, wordt een toename in de duur en ernst van binges waargenomen en neemt de kans op het ontwikkelen van delirium tremens en verergering van chronische ziekten toe.

Hard drinken is een van de meest karakteristieke tekenen van alcoholisme. Ze maken deel uit van een vicieuze cirkel van waaruit het heel moeilijk is om eruit te komen zonder de hulp van een narcoloog . Deze aandoeningen gaan gepaard met ernstige intoxicatie van het lichaam. Ze veroorzaken vaak verzuim, vervolgens ontslag en verlies van sociale status, gevolgd door versnelde degradatie. De behandeling wordt uitgevoerd door specialisten op het gebied van narcologie . Hulp thuis, poliklinische of intramurale therapie is mogelijk.

Hard drinken

Classificatie van binges

De concepten van "valse binge" (pseudo-binge) en "echte binge" worden vaak gevonden in de medische huisliteratuur. Onder pseudo-zapoya worden verstaan ​​gevallen waarbij de duur van alcohol niet >

Echte binge duurt meestal minstens 2 weken, soms duurt het enkele maanden. De patiënt stopt met het drinken van alcohol vanwege ernstige vergiftiging van het lichaam (een situatie waarbij een persoon fysiek niet meer kan drinken). Andere redenen, zoals de noodzaak om te gaan werken, deel te nemen aan het dagelijks leven, verplichtingen jegens anderen na te komen en zelfs de fundamentele hygiënenormen na te leven tijdens deze periode, worden onbeduidend. Alle be>

Ondanks enkele verschillen tussen valse en echte binges, is er momenteel een opvatting dat een dergelijke verdeling als onwettig moet worden erkend. Ten eerste zijn polaire varianten van echte en valse binges vrij zeldzaam. Gewoonlijk heeft dezelfde patiënt een mengsel van twee soorten binges met een overheersing van één optie. Ten tweede worden beide variëteiten van binges veroorzaakt door hetzelfde mechanisme - ze ontstaan ​​door de verhoogde afgifte van catecholamines, waarvan het effect neutraliseert door alcohol te drinken.

Vanuit deze positie worden alle binges, ongeacht hun duur, beschouwd als een en dezelfde pathologische aandoening. De reden voor de korte duur van binges in fase II van alcoholisme is het behoud van natuurlijke beschermende en compenserende mechanismen. Naarmate alcoholisme vordert, worden deze mechanismen geleidelijk zwakker en neemt de duur van de eetbuien toe. Een geleidelijke verandering in het klinische beeld wordt ook geassocieerd met een afname van alcoholtolerantie, progressieve mentale achteruitgang en een verandering in de persoonlijkheid van de patiënt.

Voor zowel kortetermijn- als >ontwenningsverschijnselen geen tijd om zich te ontwikkelen, ontwenningsverschijnselen storen de patiënt niet totdat de alcohol wordt gestaakt.

Korte termijn binges

Kortdurende binges kunnen soms voorkomen, zelfs in de periode van het prodroom en in stadium I van alcoholisme. In fase II worden ze regelmatig. Hun duur is meestal niet meer dan 2-3 dagen, minder vaak worden periodes van 5-7 dagen waargenomen. In de regel wordt het begin van het drinken (althans formeel) geassocieerd met een gebeurtenis, omdat de patiënt nog steeds excuses nodig heeft voor zijn dronkenschap. De gelegenheid kan een vakantie zijn, een ontmoeting met vrienden, een reis op vakantie, stress op het werk of in het gezin, enz.

Een veel voorkomende optie is weekenddrinken. Op vrijdag drinkt de patiënt, waardoor de inname van alcohol wordt gemotiveerd door de behoefte om te ontspannen na een zware werkweek. Op zaterdag en zondag probeert hij een kater te krijgen om zich te ontdoen van de symptomen van ontwenningsverschijnselen, maar een oncontroleerbare hunkering naar alcohol dwingt hem om een ​​grote dosis alcohol te drinken. Op zondagavond wordt de patiënt gedwongen te stoppen met drinken, op maandag lijdt hij aan ontwenningsverschijnselen.

Dit kan jaren doorgaan, terwijl patiënten zichzelf niet als alcoholist beschouwen, omdat ze erin slagen hun werk en hun gebruikelijke sociale status te behouden. Ze beschouwen het vermogen om te stoppen met drinken voordat ze beginnen met werken als een bevestiging van het vermogen om de alcoholinname te beheersen. Ondertussen vordert alcoholisme geleidelijk. Na enige tijd neemt de duur van de eetbuien toe, de patiënt begint niet alleen alcohol te drinken in het weekend, maar ook op weekdagen. Vroeg of laat komt het moment dat hij door een >

Kortademigheid kan gemakkelijk worden onderbroken. Naast het gaan werken, kan de reden om te stoppen met het drinken van alcohol een schandaal zijn met zijn vrouw, klachten van buren, gebrek aan geld voor alcohol, een bezoek aan een lokale politieagent, enz. Voor de patiënt lijkt een dergelijke interventie een poging om "de vakantie te bederven". Het stoppen met alcohol gaat meestal gepaard met een sterke achteruitgang van de stemming. De patiënt morst zijn onvrede met anderen (meestal familieleden), maar koelt snel genoeg.

Kortdurende binges worden afgewisseld met afleveringen van een enkel drankje met kater of zonder kater (afhankelijk van externe omstandigheden). Het ontwenningssyndroom is mild, om de be>

>

In stadium II van alcoholisme neemt de tolerantie voor alcohol toe en bereikt uiteindelijk een "plateau". In dit stadium neemt de hoeveelheid alcohol geleidelijk toe, de binges worden >

De hoeveelheid die per dag wordt gedronken varieert meestal van 0,8-1,5 liter wodka, in sommige gevallen drinken patiënten tot 2-3 liter per dag. De drang naar alcohol is zo sterk dat het de patiënt dwingt om 's nachts wakker te worden om een ​​nieuwe dosis te nemen. De kwaliteit van alcohol wordt onbe>

Al het andere wordt onbeduidend. Patiënten stoppen met werken, verlaten het huis niet terwijl er alcohol in zit, wassen zich niet, scheren niet, kunnen slapen zonder zich uit te kleden, enz. Ze geven niet alleen geld uit aan alcohol, uitgesteld aan eten, betalen voor een appartement of de behoeften van kinderen , maar ook dingen en sieraden verkopen om nog een portie alcohol te kopen. Patiënten hoeven niet >

Als patiënten in het stadium van kortstondige eetbuien 'voor hun plezier' dronken, komt nu lichamelijke afhankelijkheid naar voren. Patiënten beschouwen drinken niet >

De intoxicatie van het lichaam met de afbraakproducten van alcohol neemt geleidelijk toe. De hoeveelheid drank is verminderd. Slaapstoornissen vorderen. In het begin wordt slaap oppervlakkig, onstabiel, de patiënt slaapt pas in slaap na het drinken van een grote dosis alcohol. Tegen het einde van de eetbuien ontwikkelt zich slapeloosheid . Zelfs in een staat van intoxicatie "faalt" de patiënt slechts voor een korte tijd in een korte slaap, vergezeld van nachtmerries. Op het moment van in slaap vallen en ontwaken, treden hallucinaties op in de vorm van fragmentarische zinnen, claxons, telefoontjes en andere geluiden.

Vestibulaire stoornissen in de vorm van een gevoel van vallen of vallen zijn mogelijk. Affectieve aandoeningen worden waargenomen. De patiënt voelt angst, angst en angst, lijdt aan schuld en spijt. Vaak ontwikkelt zich alcoholische depressie . Psychische stoornissen worden gecombineerd met progressieve motorische en somatovegetatieve stoornissen. Misselijkheid, gebrek aan eetlust, braken en ontlastingsstoornissen worden waargenomen. Pijn kan optreden in het epigastrische gebied en rechter hypochondrium, evenals gordelpijn in de bovenbuik.

Motorische stoornissen worden gedetecteerd: loopinstabiliteit, statische ataxie, trillen van de ledematen, oogleden en tong. Overtredingen van het cardiovasculaire systeem worden opgemerkt: verhoogde hartslag en instabiele bloeddruk met een neiging om te stijgen. Sommige patiënten ervaren aritmie en hartpijn. Vanwege de afname van de alcoholtolerantie neemt de patiënt alcohol in kleine hoeveelheden en verlaat geleidelijk de eetbuien door middel van "borstvoeding". Asthenie houdt meerdere dagen aan, de patiënt kan een afkeer van alcohol ervaren. Met abrupte annulering neemt de kans op het ontwikkelen van delirium tremens toe.

Geleidelijk verdwijnt de walging en wordt het ver>

Soms behouden patiënten in de binge een redelijk hoge weerstand tegen alcohol. Uitingen van ontwenningsverschijnselen nemen niet toe. Patiënten drinken meerdere keren per dag alcohol en behouden tegelijkertijd hun werkcapaciteit. Deze vorm van hard drinken lijkt op constante dronkenschap, maar verschilt ervan in een bepaalde periodiciteit. Na een paar maanden verschijnen somatovegetatieve aandoeningen. Progressieve asthenie wordt opgemerkt, depressie treedt op. Als gevolg hiervan stoppen patiënten een tijdje met alcohol.

Binge-behandeling

Afhankelijk van de toestand van de patiënt, is het mogelijk om thuis van hard drinken te verwijderen , evenals een intramurale behandeling . Intrekking van binge thuis is toegestaan ​​met fase II alcoholisme, kortdurende binge en de afwezigheid van tekenen van grove schendingen van de activiteit van interne organen. Bij >ziekenhuisopname in een narcologisch ziekenhuis aangewezen. Er zijn verschillende behandelingsschema's: standaard lichaamsreiniging , dubbele lichaamsreiniging , diepe lichaamsreiniging en snel ontnuchtering . De keuze van het behandelingsregime wordt uitgevoerd door een narcoloog.

Om water-zoutmetabolisme en zuur-base-evenwicht te herstellen, worden zoutoplossingen intraveneus toegediend. Een glucose-oplossing wordt gebruikt om de hersenvoeding te verbeteren. Enterosorbentia worden oraal voorgeschreven - geneesmiddelen die combineren met alcohol in de darmen en de opname van ethanol verstoren. Vitaminen B1 en B6, ascorbinezuur, nootropics, slaappillen en sedativa worden gebruikt. Indien nodig wordt somatische pathologie behandeld.

Prognose voor hard drinken

De prognose hangt af van de duur en ernst van de eetbui, het stadium van alcoholisme, de mentale en fysieke toestand van de patiënt. Verergeringen van chronische somatische ziekten zijn mogelijk. Tijdens de periode van stopzetting van alcohol verhoogt de kans op het ontwikkelen van beroertes en hartaanvallen . Vaak zijn er alcoholische depressies. Een van de ernstigste complicaties is alcoholdelirium, waarbij de dood mogelijk is, zichzelf of anderen kan schaden.

Het behandelen van binge is een noodmaatregel. Het is noodzakelijk om de grondoorzaak van het probleem aan te pakken - alcoholisme, anders zullen de binges worden verergerd, wat meer schade aan het lichaam van de patiënt veroorzaakt. Er zijn veel methoden om alcoholisme te behandelen : het installeren van een coderingsimplantaat , hypnotische suggestieve therapie , medicamenteuze behandeling met provocatie , codering volgens Dovzhenko , enz. Na het elimineren van de symptomen van ontwenningsverschijnselen, moet u contact opnemen met een narcoloog die het behandelingsregime selecteert dat het meest geschikt is voor een bepaalde patiënt.

Deel dit
Deel dit
Beoordeel het artikel!
3.9 / 5 Artikel beoordeling 3.9 / 5
beoordelingen: 7

Binge - behandeling in Moskou

Procedures en operaties Gemiddelde prijs
Narcologie / Consultaties in narcologie
vanaf 530 p. 173 adressen
Narcologie / Behandeling van alcoholisme / Intrekking van hard drinken
4628 p. 46 adressen
Narcologie / Behandeling van alcoholisme / Medicamenteuze behandeling van alcoholisme
10224 p. 44 adressen
Narcologie / Behandeling van alcoholisme / Medicamenteuze behandeling van alcoholisme
9732 p. 36 adressen
Narcologie / Behandeling van alcoholisme / Psychotherapeutische behandeling van alcoholisme
10793 p. 28 adressen
Narcologie / Behandeling van alcoholisme / Intrekking van hard drinken
6972 p. 27 adressen
Narcologie / Behandeling van alcoholisme / Intrekking van hard drinken
9356 p. 24 adressen
Narcologie / Behandeling van alcoholisme / Intrekking van hard drinken
11219 p. 24 adressen
Narcologie / Behandeling van alcoholisme / Medicamenteuze behandeling van alcoholisme
6023 p. 24 adressen
Narcologie / Behandeling van alcoholisme / Intrekking van hard drinken
9300 p. 22 adressen

Reacties op het artikel

U kunt uw medische geschiedenis delen die u heeft geholpen bij het behandelen van binge.

Jouw reactie
Uw beoordeling:
Uw beoordeling
We plaatsen geen opmerkingen die beledigingen of godslastering bevatten
Informatie gepubliceerd op de site,
alleen bedoeld ter referentie
en vervangt geen gekwalificeerde medische zorg.
Raadpleeg zeker uw arts!

Bij gebruik van de sitematerialen is een actieve link vereist.