Chromocystoscopie is een endoscopische methode voor het beoordelen van de doorgankelijkheid van de bovenste urinewegen met een afzonderlijke studie van de functie van elke nier. De techniek is gebaseerd op de intraveneuze toediening van de indigo karmijnverf met daaropvolgende afzonderlijke fixatie van de afgifte ervan uit de mond van de urineleiders. Met behulp van chromocystoscopie worden de functionele toestand van elke nier, urodynamica en doorgankelijkheid van de bovenste urinewegen bepaald, en nierkoliek en acute ziekten van de buikholte worden gedifferentieerd. Chromocystoscopie wordt uitgevoerd met een cystoscoop, het vereist geen speciale voorbereiding, vóór de procedure (minimaal een uur) moet u een glas vloeistof drinken om de blaas te vullen. Wanneer chromocystoscopie de eerste is die de afgifte van de kleurstof door een gezonde nier waarneemt.

Chromocystoscopie is een endoscopische methode voor het beoordelen van de doorgankelijkheid van de bovenste urinewegen met een afzonderlijke studie van de functie van elke nier. De techniek is gebaseerd op de intraveneuze toediening van de indigo karmijnverf met daaropvolgende afzonderlijke fixatie van de afgifte ervan uit de mond van de urineleiders. Met behulp van chromocystoscopie worden de functionele toestand van elke nier, urodynamica en doorgankelijkheid van de bovenste urinewegen bepaald, en nierkoliek en acute ziekten van de buikholte worden gedifferentieerd. Chromocystoscopie wordt uitgevoerd met een cystoscoop, het vereist geen speciale voorbereiding, vóór de procedure (minimaal een uur) moet u een glas vloeistof drinken om de blaas te vullen. Wanneer chromocystoscopie de eerste is die de afgifte van de kleurstof door een gezonde nier waarneemt.

Er wordt aangenomen dat de eerste deze studie in de klinische praktijk werd geïntroduceerd door de Duitse artsen Friedrich Völker en Eugen Joseph in 1903, met behulp van indigo karmijn als een intraveneuze kleurstof om de nierfunctie te evalueren. Voordien werd methyleenblauw gebruikt om de nierfunctie te bestuderen op basis van het werk van de Duitse urologisch chirurg R. Kutner. Echter, in 1864, een nationale histoloog en pathofysioloog, afgestudeerd aan de Kazan University N.A. Khrzhonshchevsky ontwikkelde een techniek voor het introduceren van indigo karmijn in het vaatbed om de histopathologie van verschillende organen te bestuderen. Soortgelijke experimenten werden ook uitgevoerd aan het einde van de 19e eeuw door Duitse fysiologen en histologen R. Heidengain en J. Nussbaum.

In 1896, Russische patholoog, professor aan de universiteiten van Kiev en Warschau V.K. Lindeman ontdekte dat kleurstof - indigo die in het vaatbed wordt ingebracht, wordt uitgescheiden door de onveranderde tubuli van de nieren. Deze ontdekking kreeg decennia later zijn wetenschappelijke erkenning dankzij het werk van de Scandinavische immunoloog K. Oravisto, die de verwijdering van 92% van de kleurstof door de tubuli van de nefron en slechts 12% door de glomeruli bewees. Aan het einde van de XIX eeuw ontwikkelde de Oostenrijkse chirurg-uroloog M. Najts de eerste operationele cystoscoop, en in 1897 verbeterde een Franse uroloog van Cubaanse oorsprong, J. Albarran, deze door het uit te rusten met een speciale lift. Al het bovengenoemde onderzoek en ontwikkeling vormden de basis van moderne chromocystoscopie.

Chromocystoscopie is een diagnostische procedure waarmee u snel de acute pathologie van de buikholte en het bovenste urinewegen kunt onderscheiden, een van de meest informatieve en eenvoudige, en daarom wijdverbreide in de urologische praktijk, manipulaties waarmee u de juiste behandelingsmethode kunt kiezen. Meestal gebruikt in dringende situaties, maar kan op een geplande manier worden uitgevoerd.

getuigenis

Urologen schrijven chromocystoscopie voor voor een afzonderlijke analyse van de uitscheidings-secretoire activiteit van de linker- en rechternieren, urinewegen. Chromocystoscopie wordt ook uitgevoerd tijdens de differentiële diagnose van acute processen in de buikholte en retroperitoneale ruimte, gecombineerd met pijn ( nierkoliek , onzuiverheden in de urine van onbekende etiologie, appendicitis , darmkoliek, gynaecologische pathologie, traumatisch letsel). Bovendien is chromocystoscopie noodzakelijk voor een adequate beoordeling van de doorgankelijkheid van de urinewegen (stenen, zwelling, vernauwingen).

Contra

Vanwege de onmogelijkheid om een ​​cystoscoop in de blaas te houden, wordt chromocystoscopie niet voorgeschreven voor adenoom, prostaatkanker , vernauwingen en rimpels in de blaas. Vanwege het risico op verspreiding van infecties en een mogelijke toename van het ontstekingsproces, is chromocystoscopie gecontra-indiceerd bij acute cystitis , urethritis , epididymitis . Chromocystoscopie wordt niet uitgevoerd met een scherpe schending van de nier- of algemene bloedcirculatie (shock, collaps), eindstadium nier- en leverfalen , necrotische en febriele nefrose.

Afzonderlijk moet worden opgemerkt dat de uitscheiding van indigo-karmijn door de nieren tijdens chromocystoscopie afhankelijk is van de lichaamstemperatuur, hypoxie, pijn en intoxicatie, die de uitscheiding van de kleurstof vertragen, waardoor de testresultaten worden verstoord. Bovendien zijn er speciale stoffen die worden gebruikt voor röntgencontrastonderzoek, maar tegelijkertijd verminderen ze de uitscheidingssnelheid van de indigo-kleurstof, daarom is chromocystoscopie niet onmiddellijk gepland na dergelijke diagnostische procedures.

Voorbereiding voor chromocystoscopie

Het onderzoek wordt uitgevoerd in een ziekenhuis of dagziekenhuis met behulp van een cystoscoop. De essentie van de procedure is de opeenvolgende cystoscopie en intraveneuze kleurstoftoediening. Een uroloog stuurt een patiënt naar chromocystoscopie. Ziekenhuisopname voor invasieve manipulatie omvat een onderzoek van het klinische minimum: OAC, OAM, een bloedtest voor HIV , RW en hepatitis, stollingstijd en bloedgroep. Chromocystoscopie vereist geen speciale voorbereiding. Voordat het wordt uitgevoerd (binnen een uur of twee) wordt de patiënt aangeboden een glas water te drinken om de blaas te vullen.

De methodiek van de

Momenteel wordt chromocystoscopie uitgevoerd onder lokale anesthesie (zelden zonder), waarbij ongeveer 20 ml van een 1-2% -oplossing van novocaïne of het analoog ervan in de urethra wordt geïnjecteerd. Bij verhoogde pijngevoeligheid wordt anesthesie herhaald. Parenterale analgesie vóór chromocystoscopie is gecontra-indiceerd, omdat het de dynamiek van de urinewegen schendt. Chromocystoscopie wordt in fasen uitgevoerd. De patiënt ligt in een liggende positie op een speciale behandeltafel met poothouders. In het beginstadium van de procedure wordt een review-cystoscopie uitgevoerd en pas daarna wordt een studie met een contrastmiddel uitgevoerd. Dit voorkomt de vroegtijdige bepaling van het begin van kleurstofuitscheiding. Na een visuele inspectie van de blaas wordt begonnen met het waarnemen van de gekleurde kleurstof. 3-5 ml 0,2-4% indigokarmijn wordt intraveneus toegediend, met normale nierfunctie, de afgifte ervan wordt 3-5 minuten geregistreerd in de vorm van een blauwe stroom. Misschien intramusculaire injectie van 15 ml van de oplossing, terwijl de toewijzing normaal gesproken na 8-15 minuten begint.

De eerste met chromocystoscopie om een ​​gezonde nier te evalueren, omdat daarin de ontlading eerder begint. De snavel van het apparaat moet zich dicht bij de mond van de urineleider bevinden, om de testtoewijzing van de kleurstof niet te verwarren met het gooien van een gekleurde stroom urine vanaf de andere kant. Testen met chromocystoscopie wordt gedurende 15-20 minuten uitgevoerd. De intensiteit van de uitscheiding van gekleurde urine, de verschijningsperiode van de kleurstof, de aard van de stroom en de frequentie van samentrekkingen van de urineleider worden beoordeeld. Het resultaat van chromocystoscopie wordt niet alleen beïnvloed door het behoud van de nierfunctie en urodynamica, maar ook door diurese, renale bloedstroom en het volume van de urinewegen. Alle resultaten worden vastgelegd in de geschiedenis van de ziekte in de vorm van een chromocystoscopieprotocol. Complicaties zijn uiterst zeldzaam, het risico op complicaties wordt bepaald door de kwalificatie van de arts en de naleving van de chromocystoscopietechniek.

Interpretatie van resultaten

Evaluatie van de uitgevoerde chromocystoscopie geeft een idee van het behoud van de nefronfunctie, de toestand van de bovenste urinewegen (toon, doorgankelijkheid). De verzadigde blauwe kleur van urine komt overeen met een kleurstofgehalte van ten minste 0,5 mg. Bij het uitvoeren van chromocystoscopie wordt de normale secretie van indigokarmijn onderscheiden, met een verminderde en volledige afwezigheid daarvan. Als, tijdens observatie, de kleurstof uit de urineleider niet wordt waargenomen, duidt dit op een onderdrukking van de uitscheidingsfunctie van de nier of ureterobstructie. Met >hydronefrose , pyelonefritis , ureterale stricturen .

Functioneel testen met indigo karmijn kan echter onjuiste resultaten geven. Tijdige isolatie van de kleurstof tijdens chromocystoscopie garandeert dus niet de normale functie van het volledige parenchym van de nier, zelfs een klein deel van een goed functionerend parenchym zorgt voor normale monsterprestaties. Overtreding van de snelheid van kleurstofafgifte tijdens chromocystoscopie kan worden veroorzaakt door obstructie van de urinewegen met behouden nierfunctie. Meer waardevol voor chromocystoscopie is informatie over de uitscheiding van urine voor differentiatie van nierziekten en acute buikpathologie. De conclusie over de uitgevoerde chromocystoscopie wordt aan de patiënt verstrekt in de vorm van een extract.

De kosten van chromocystoscopie in Moskou

De kosten van het onderzoek worden allereerst bepaald door de omstandigheden van de manipulatie. Chromocystoscopie in een intramurale setting wordt uitgevoerd zoals gepland en kost minder dan een chromocystoscopie uitgevoerd in een urologische of chirurgische afdeling, waar patiënten meestal worden doorverwezen voor noodindicaties. De kosten van de methodologie in een ziekenhuis variëren afhankelijk van het type faciliteit, extra service en verblijfsduur. Bovendien zijn de prijzen voor chromocystoscopie in Moskou afhankelijk van de kosten van de kleurstof, het gebruik van lokale anesthesie, het type apparatuur, extra manipulaties tijdens de hoofdtest.

lees meer
р. Prijzen: vanaf 300 r. р. tot 18860 p.
цен, средняя цена 5538р. 45 adressen, 45 prijzen, gemiddelde prijs 5538r.
45 prijzen, cf. 5538 wrijven., 45 adres
Vliegtuig motor
Avtozavodskaya
academische
Alexander Garden
Alekseevskaya
Alma-Ata
Altufyevo
Andronovka
Annino
Arbat
luchthaven
Babushkinskaya
Bagrationovskaya
Oostzee
barricade
Bauman
jogging
Witte steen
witte Zee
belarusian
Belyaevo
Bibirevo
Bibliotheek vernoemd naar Lenin
Bitsevsky-park
Borisov
Borovitskaya
Borovskoe snelweg
Botanische tuin
Bratislava
Admiraal Ushakov Boulevard
Dmitry Donskoy Boulevard
Rokossovsky Boulevard
Bunin Alley
Butyrskaya
Warschau
ENEA
Bovenste ketels
Boven Likhobory
Vladykino
Water Stadium
Voikovskaya
Volgograd Prospect
Volzhskaya
Volokolamskaya
Sparrow Hills
tentoonstelling
Expositiecentrum
Vyhino
Govorovo
Zakencentrum
dynamo
Dmitrovskaya
Dobryninskaya
Domodedovo
Dostoyevskaya
Dubrovka
Zhulebino
ZIL
Sorge
Zyablikovo
Izmailovo
Izmailovskaya
Kaluga
Kantemirovskaya
Kakhovskaya
Kashira
Kiev
China Town
Kozhukhovskaya
Kolomna
Kommunarka
Komsomolskaya
Konkovo
Koptevo
Koshino
Boilermakers
Krasnogvardeyskaya
Krasnopresnenskaya
Krasnoselskaya
Rode poort
Boer buitenpost
Kropotkinskaya
Krylatskoye
Krim
Kuznetsk-brug
Kuzminki
Kuntsevskaya
Kursk
Kutuzovskaya
Leninsky Prospekt
Lermontov Avenue
Bospark
Likhobory
locomotief
Lomonosov Avenue
Lubyanka
Luzhniki
Luhmanovskaya
Lublin
marxistische
Marina Grove
Marino
Mayakovskaya
Medvedkovo
internationale
Mendeleevskaya
Minsk
Mitino
Michurinsky Prospekt
jeugd
Myakinino
Nagatinskaja
preek
Nakhimovsky Prospect
Nekrasovka
Nizhny Novgorod
Novogireevo
Novokosino
Novokuznetskaya
Novoperedelkino
Novoslobodskaya
Novokhokhlovskaya
Novoyasenevskaya
Nieuwe Cheryomushki
meer
de wijk
oktober
October Field
els
walnoot
welkom
Okhotny Ryad
Paveletskaya
Panfilovskaya
Cultuurpark
Victory Park
guerrilla
Meidag
Perovo
Petrovsky-park
Tepliy
printers
pionier
zweefvliegtuig
Gagarin-plein
Ilyich Square
Revolutieplein
Polezhaevskaya
Glade
Praag
Preobrazhenskaya-plein
Prokshino
proletarische
Prospect Vernadsky
Vooruitzicht Mira
Vakbond
Pushkinskaya
Pyatnitskoe snelweg
Ramenky
Een verhaal
Rivierstation
Riga
Romeins
Rostokino
Rumyantsevo
Ryazan Avenue
Savelovskaya
Salaryevo
Sviblovo
Sevastopol
Seligerskaya
Semyonovskaya
Serpukhovskaya
Slavische Boulevard
Smolensk
valk
Falcon Mountain
Sokolniki
Solntsevo
Spartacus
sport-
Sretensky Boulevard
streshnevo
Strogino
student
Suharevskaya
Skhodnenskaya
Taganskaya
Tverskaya
theater
Textiel werknemers
Telecenter
Teply Stan
Technopark
Timiryazevskaya
Tretyakov
Troparevo
pijp
Tula
Turgenevskaya
Tushinskaya
Ugreshskaya
1905 straat
Academicus Korolev Street
Academicus Yangel Street
Gorchakova straat
Dmitrievsky Street
Milashenkova-straat
Sergei Eisenstein Street
Skobelevskaya straat
Starokachalovskaya straat
universiteit
Filatov weide
Filevsky Park
feely
Fonvizinskaya
Frunze
Hovrino
Khoroshevo
Horoshovskaya
Khoroshevskaya
Tsaritsyno
Tsvetnoy Boulevard
CSKA
CHerkizovskaja
Chertanovskaya
Cech
Chistye Prudy
Chkalovskaya
Shabolovskaya
Shelepiha
Shipilovskaya
Enthousiaste snelweg
Shchelkovskaya
Schukinskaya
Electrozavodskaya
Southwest
zuiden
Yasenevo
Moskou districten
academische
Alexis
Altufievsky
Arbat
luchthaven
Babushkinskiy
Basmanny
running
Beskudnikovo
Bibirevo
Biryulevo East
Biryulovo-West
Bogorodskoe
Brateevo
butyrsky
Oesterzwammen
Voykovskiy
East Degunino
Izmailovo East
East Village
Vykhino-Zhulebino
Gagarin
Golovin
Golyanovo
Danilovsky
Dmitrov
Don
Dorogomilovo
Zamoskvorechye
Western Degunino
Zyuzino
Zyablikovo
Ivanovo
Izmailovo
Kapotnya
China Town
Konkovo
Koptevo
Kosino-Ukhtomsky
Kotlovka
Krasnoselsky
Krylatskoye
Kryukovo
Kuzminki
Kuntsevo
Kurkino
linker-bank
Lefortovo
Lianozovo
Lomonosov
Losinoostrovsky
Lublin
Marfino
Marina Grove
Marino
Matushkino
Metro stad
Filistijn
Mitino
Mozhajskij
Molzhaninovsky
Moskvorechie-Saburovo
Nagatino Gardeners
Nagatinsky binnenwater
hoogland
Nekrasovka
Nizhny Novgorod
Novo-Peredelkino
Novogireevo
Novokosino
Obruchevsky
Noord-Orekhovo-Borisovo
Zuid-Orekhovo-Borisovo
Ostankino
welkom
Ochakovo en Matveevskoe
Ochakovo-Matveevskoe
Peredelkino
Perovo
printers
Pokrovskoye-streshnevo
Preobrazhenskoe
Presnensky
Prospect Vernadsky
Ramenky
Rostokino
Ryazan
Savelki
Savelovsky
Sviblovo
Noord-Butovo
Noord Izmailovo
Noord-Medvedkovo
Noord-Tushino
noordelijk
Silino
valk
Falcon Mountain
Sokolniki
Solntsevo
Oude Kryukovo
Strogino
Tagansky
Tver
Textiel werknemers
Tyoply Stan
Timiryazevskiy
Troparevo en Nikulino
Troparevo-Nikulino
Filevsky Park
Fili en Davydkovo
Fili Davydkovo
Khamovniki
Hovrino
Khoroshevo-Mnevniki
Khoroshevsky
Tsaritsyno
Cheryomushki
Zuid-Chertanovo
Chertanovo-Noord
Chertanovo-Central
Shchukino
Zuid-Butovo
Zuid-Medvedkovo
Zuid-Tushino
South Port
Yakimanka
Yaroslavl
Yasenevo
Nieuw Moskou
Vnukovo
Vnukovo
raaf
Voskresensk
Desonovskoe
Kiev
esdoorns
Kokoshkino
Rode Vinger
Marushkina
Mihaylovo-Yartsevskaya
Moskou
Mosrentgen
Novofodorovskoe
Meidag
Rogovo
Riasanovsky
Sosensky
Troitsk
Filimonkovskoe
Shchapovo
Shcherbinka
Regio Moskou
Balashikha
Bronnitsy
Vlasikha
Volokolamsk
Voskresensk
zonsopgang
Dzerzhinsky
Dmitrov
Dolgoprudny
Domodedovo
Dubna
Egorevsk
spoorweg
Zhukovsky
Zaraysk
Sterrenstad
Zvenigorod
Ivanteevka
Istra
Kashira
Klimovsk
wig
Kolomna
Korolev
Boilermakers
Krasnoarmeysk
Krasnogorsk
Krasnoznamensk
Leninsky-district
Lobnya
Losino-Petrovsky
Lotoshino
Lukhovitsy
Lytkarino
Lyubertsy
Mozhaisk
jeugd
Mytishchi
Naro-Fominsk
Noginsk
Odintsovo
Ozery
Nut-Zuevo
Pavlovsky Posad
Podolsk
Protvino
Pushkino
Pushchino
Ramenskoye
Reutov
Roshal
Ruza
Sergiev Posad
Zilveren vijvers
Serpukhov
Solnechnogorsk
Stupino
Taldom
Fryazino
Khimki
Chernogolovka
Tsjechen
Shatura
Shahovskaya
Shchelkovo
Elektrogorsk
elektrisch staal
Nephroscopie (pyeloscopie)
Cystoscopie bij vrouwen
Cystoscopie bij mannen
ureteroscopy
ureteroscopy
cystochromoscopy
filter:
De klok rond
Werkwijze
sortering
op de classificatie
Volgens beoordelingen
Met recensies
Werkwijze
sortering
op de classificatie
Volgens beoordelingen
Met recensies
filter resetten
45 centra gevonden
Filter verbergen
GMS Clinic op 2e Yamskaya
Str. 2e Yamskaya, d.9
aanmelden

Afspraak maken met de kliniek

GMS Clinic op het 2e Yamskaya metrostation Maryina Roscha
Door een aanvraag in te dienen, gaat u hiermee akkoord
gebruikersovereenkomst .
U hebt met succes een afspraak gemaakt, zij nemen spoedig contact met u op.
Str. круглосуточно 2e Yamskaya, dag 9 de klok rond
excellent
cystochromoscopy
18860 p.
GMS-kliniek in 1st Nikolopolchepovsky Lane
1e Nikoloshchepovsky rijstrook., 6, gebouw 1
aanmelden

Afspraak maken met de kliniek

GMS Clinic in 1st Nikolopolchepovsky Lane, metrostation Smolenskaya
Door een aanvraag in te dienen, gaat u hiermee akkoord
gebruikersovereenkomst .
U hebt met succes een afspraak gemaakt, zij nemen spoedig contact met u op.
круглосуточно 1e Nikoloshchepovsky per., D. 6, p. 1 de klok rond
excellent
cystochromoscopy
18860 p.
Euromedclinic op Lilac Boulevard
Lila blvd. 32A
круглосуточно Lilac blvd., 32A de klok rond
goed
Chromocystoscopie (alles inbegrepen)
7000 p.
Internationaal chirurgisch centrum
Str. 1905, d. 7, p.1
aanmelden

Afspraak maken met de kliniek

Internationaal chirurgisch centrum, m. Ulitsa 1905 goda
Door een aanvraag in te dienen, gaat u hiermee akkoord
gebruikersovereenkomst .
U hebt met succes een afspraak gemaakt, zij nemen spoedig contact met u op.
Str. откроется в 08:00 1905, d. 7, p. 1 gaat open om 08:00
niet slecht
cystochromoscopy
5500 p.
Behandelcentrum op Timur Frunze
Str. Timur Frunze, overleden 15/1
aanmelden

Afspraak maken met de kliniek

Behandelcentrum op Timur Frunze, metro Park Kultury
Door een aanvraag in te dienen, gaat u hiermee akkoord
gebruikersovereenkomst .
U hebt met succes een afspraak gemaakt, zij nemen spoedig contact met u op.
Str. откроется в 07:30 Timur Frunze, d. 15/1 gaat open om 07:30 uur
niet slecht
cystochromoscopy
1510 p.
Vitbiomed + op Novorogozhskaya
Str. Novorogozhskaya, d. 8
aanmelden

Afspraak maken met de kliniek

Vitbiomed + op het metrostation Novorogozhskaya
Door een aanvraag in te dienen, gaat u hiermee akkoord
gebruikersovereenkomst .
U hebt met succes een afspraak gemaakt, zij nemen spoedig contact met u op.
Str. откроется в 08:00 Novorogozhskaya, d. 8 gaat open om 08:00
secundair
cystochromoscopy
500 p.
Vitbiomed + in kustpassage
Kustlaan, d. 7
aanmelden

Afspraak maken met de kliniek

Vitbiomed + in Beregovoy proezd, metro Fili
Door een aanvraag in te dienen, gaat u hiermee akkoord
gebruikersovereenkomst .
U hebt met succes een afspraak gemaakt, zij nemen spoedig contact met u op.
откроется в 09:00 Coastal Ave., d. 7 gaat open om 09:00
secundair
cystochromoscopy
500 p.
Vitbiomed + op Pronskaya
Str. Pronskaya, 6, gebouw. 2
aanmelden

Afspraak maken met de kliniek

Vitbiomed + op Pronskaya metrostation Lermontovsky
Door een aanvraag in te dienen, gaat u hiermee akkoord
gebruikersovereenkomst .
U hebt met succes een afspraak gemaakt, zij nemen spoedig contact met u op.
Str. Pronskaya, 6, gebouw. откроется в 08:00 2 gaat open om 08:00
secundair
cystochromoscopy
500 p.
Klinisch ziekenhuis op Yauza
Str. Volochaevskaya, huis 15, gebouw 1
aanmelden

Afspraak maken met de kliniek

Klinisch ziekenhuis op Yauza, metrostation Rimskaya
Door een aanvraag in te dienen, gaat u hiermee akkoord
gebruikersovereenkomst .
U hebt met succes een afspraak gemaakt, zij nemen spoedig contact met u op.
Str. откроется в 08:00 Volochaevskaya, 15, gebouw 1, gaat open om 08:00
excellent
cystochromoscopy
10100 p.
Vitbiomed + op Novoyasenevsky Prospect
Novoyasenevsky Prospect, d.25
aanmelden

Afspraak maken met de kliniek

Vitbiomed + op Novoyasenevsky Prospect, metro Novoyasenevskaya
Door een aanvraag in te dienen, gaat u hiermee akkoord
gebruikersovereenkomst .
U hebt met succes een afspraak gemaakt, zij nemen spoedig contact met u op.
откроется в 08:00 Novoyasenevsky Prospect, d. 25 gaat open om 08:00
secundair
cystochromoscopy
500 p.
Volyn-ziekenhuis op Starovolynskaya
Str. Starovolynskaya, 10
(495) ... weergeven
(495) 620-80-95
Str. круглосуточно Starovolynskaya, d. 10 de klok rond
excellent
cystochromoscopy
7700 p.
CST hen. Semashko
Str. Stavropol, d. 23, gebouw. 1
(499) ... weergeven
(499) 266-98-98
Str. Stavropol, d. 23, gebouw. круглосуточно 1 de klok rond
excellent
cystochromoscopy
1980 p.
FNC's FMBA op Orekhovoy Boulevard
Orekhovy-boulevard, d.28
(499) ... weergeven
(499) 725-44-40
круглосуточно Orekhovy Boulevard, d. 28 de klok rond
goed
cystochromoscopy
5800 p.
Instituut voor chirurgie AV Vishnevsky
Str. Bolshaya Serpukhovskaya, d. 27
(495) ... weergeven
(495) 236-70-12
Str. круглосуточно Bolshaya Serpukhovskaya, dag 27 de klok rond
goed
cystochromoscopy
4000 p.
City Clinical Hospital №24 op Pistsova
Str. Scribe, 10
(495) ... weergeven
(495) 685-17-94
Str. круглосуточно Pistsovaya, d. 10 de klok rond
niet slecht
cystochromoscopy
10400 p.
MedEstet in Bolshoi Demidovsky Lane
Bolshoi Demidovsky lane., 9
(499) ... weergeven
(499) 608-88-08
откроется в 09:00 Bolshoi Demidovsky Lane., 9 gaat open om 09:00
niet slecht
cystochromoscopy
7300 p.
City Clinical Hospital №51, Moskou
Str. Alyabyeva, overleden 7/33
(499) ... weergeven
(499) 146-82-94
Str. круглосуточно Alyabyeva, d. 7/33 de klok rond
niet slecht
cystochromoscopy
3000 p.
MEDSI in Maryino
Str. Maarschalk Golovanova, 1, gebouw. 2
(495) ... weergeven
(495) 023-60-84
Str. Maarschalk Golovanova, 1, gebouw. откроется в 08:00 2 gaat open om 08:00
niet slecht
cystochromoscopy
5600 p.
MEDSI in Butovo
Str. Starokachalovskaya, 3, gebouw. 3
(495) ... weergeven
(495) 023-60-84
Str. Starokachalovskaya, 3, gebouw. откроется в 08:00 3 gaat open om 08:00
niet slecht
cystochromoscopy
5600 p.
NTsAGiP genoemd naar V.I. Kulakov
Str. Academicus Oparin, d. 4
(495) ... weergeven
(495) 531-44-44
Str. откроется в 08:30 Academicus Oparin, d. 4 gaat open om 08:30
niet slecht
cystochromoscopy
3500 p.
MNII ze. PA Herzen
2e Botkin-vooruitzicht, 3
(495) ... weergeven
(495) 150-11-22
круглосуточно 2e Botkinsky pr-zd, d. 3 de klok rond
niet slecht
cystochromoscopy
4000 p.
MEDSI op Dubininskaya
Str. Dubininskaya, overleden 57, p.8
(495) ... weergeven
(495) 737-01-90
Str. откроется в 08:00 Dubininskaya, overleden 57, p. 8 gaat open om 08:00
niet slecht
cystochromoscopy
5600 p.
GKB hen. VV Veresaeva op Lobnenskaya
Str. Lobnenskaya, 10
(495) ... weergeven
(495) 011-02-36
Str. круглосуточно Lobnenskaya, d. 10 de klok rond
niet slecht
cystochromoscopy
3200 p.
Centraal klinisch ziekenhuis FMBA op Moskvorechye
Str. Moskvorechye, d. 20
(499) ... weergeven
(499) 324-34-64
Str. откроется в 08:00 Moskvorechye, d.20 gaat open om 08:00
niet slecht
cystochromoscopy
1626 p.
MEDSI in de passage van Khoroshevsky
3e Khoroshevsky pr-d, d. 1, p. 2
(495) ... weergeven
(495) 780-40-64
откроется в 08:00 3e Khoroshevsky pr-d, d. 1, p. 2 gaat open om 08:00 uur
niet slecht
cystochromoscopy
5600 p.
MEDSI op Solyanka
Str. Solyanka, 12, gebouw 1
(495) ... weergeven
(495) 023-60-84
Str. откроется в 08:00 Solyanka, 12, gebouw 1, gaat open om 08:00
niet slecht
cystochromoscopy
5600 p.
MEDSI in Polyanka
Str. Malaya Polyanka, d. 7/7, p.1
(495) ... weergeven
(495) 730-57-23
Str. откроется в 08:00 Malaya Polyanka, d. 7/7, p. 1 gaat open om 08:00
niet slecht
cystochromoscopy
5600 p.
MEDSI op Leningradsky Prospekt
Leningradsky Prospect, 52
(495) ... weergeven
(495) 229-18-75
откроется в 08:00 52 Leningradsky Prospect gaat open om 08:00
niet slecht
cystochromoscopy
5600 p.
MEDSI in Mitino
Pyatnitskoe snelweg, 37
(495) ... weergeven
(495) 023-60-84
откроется в 08:00 Pyatnitskoe snelweg, 37 gaat open om 08:00
niet slecht
cystochromoscopy
5600 p.
MEDSI op Prechistenka
Zubovsky Blvd., 22/39
(495) ... weergeven
(495) 739-53-67
откроется в 08:00 Zubovsky Blvd., 22/39 gaat open om 08:00
niet slecht
cystochromoscopy
5600 p.
Informatie gepubliceerd op de site,
alleen bedoeld ter referentie
en vervangt geen gekwalificeerde medische zorg.
Raadpleeg zeker uw arts!

Bij gebruik van de sitematerialen is een actieve link vereist.