Gynaecologie is een gebied van klinische geneeskunde dat de anatomische kenmerken, fysiologische processen die in het lichaam van een vrouw in verschillende perioden van haar leven voorkomen, evenals ziekten van het vrouwelijke geslachtsdeel, methoden voor hun erkenning, preventie en behandeling bestudeert. Therapie en preventie van gynaecologische aandoeningen is niet alleen een probleem voor de gezondheid van vrouwen, maar ook voor het moederschap en de gezondheid van toekomstige generaties. In dit verband de ontegenzeggelijk be> meer ...

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Vrouwelijke ziekten

Gynaecologie is een gebied van klinische geneeskunde dat de anatomische kenmerken, fysiologische processen die in het lichaam van een vrouw in verschillende perioden van haar leven voorkomen, evenals ziekten van het vrouwelijke geslachtsdeel, methoden voor hun erkenning, preventie en behandeling bestudeert. Therapie en preventie van gynaecologische aandoeningen is niet alleen een probleem voor de gezondheid van vrouwen, maar ook voor het moederschap en de gezondheid van toekomstige generaties. In dit verband de ontegenzeggelijk be>

Het doel van gynaecologie is om de gezondheid gedurende het hele leven van een vrouw te beschermen. In de afgelopen jaren zijn sommige gynaecologische aandoeningen 'jonger' geworden, daarom ontwikkelt de gynaecologie van kinderen zich, die de anatomische, fysiologische en pathologische kenmerken van het lichaam van kinderen en adolescenten bestudeert. De fysiologie en pathologie van het vrouwelijk lichaam tijdens zwangerschap, bevalling en de postpartum periode wordt bestudeerd door verloskunde. Gynaecologische endocrinologie behandelt het probleem van hormonale veranderingen in het lichaam van een vrouw, menstruele stoornissen en menopauze .

Soms kunnen zelfs de meest onbeduidende afwijkingen in de vrouwelijke fysiologie een aanzienlijk effect hebben op het lichaam van een vrouw. Op zijn beurt kunnen infectieuze, endocriene, nerveuze en andere ziekten ziekten van het vrouwelijke geslachtsgebied veroorzaken. Daarom vereist de behandeling van gynaecologische aandoeningen soms de betrokkenheid van andere medisch specialisten: een mammoloog , uroloog , venereoloog en oncoloog.

Het is geen geheim dat de gezondheid van een vrouw de sleutel tot haar familie- en moederlijk geluk is, evenals een volledig seksueel leven. Daarom speelt in de moderne gynaecologie een be>anticonceptie en gezinsplanning. Een preventief onderzoek door een gynaecoloog 1-2 keer per jaar zou voor elke vrouw de norm moeten zijn. Het gebruik van moderne en betrouwbare anticonceptiemethoden elimineert de kans op een ongewenste zwangerschap en bijgevolg de kunstmatige beëindiging ervan . Een bewuste en attente houding ten opzichte van haar gezondheid zal een vrouw helpen veel gynaecologische ziekten te voorkomen en in de toekomst het geluk te ervaren van het hebben van gezonde en volwaardige kinderen.

Gynaecologische ziekten kunnen worden onderverdeeld in verschillende groepen: ontstekingsziekten ( adnexitis , vulvitis , vaginitis , cervicitis , endometritis , enz.); ziekten veroorzaakt door hormonale veranderingen ( onregelmatige menstruatie , polycysteuze eierstokken , vleesbomen , enz.); dystrofische, hyperplastische en tumorziekten ( leukoplakie , kraurose , erosie van de baarmoederhals , ovariale cystomen , enz.). Elke ziekte heeft zijn eigen klinische manifestaties, maar de meest karakteristieke symptomen van veel vrouwelijke ziekten zijn lagere buikpijn, pathologische afscheiding uit het genitale kanaal, menstruele disfunctie.

Bij de diagnose van vrouwelijke ziekten worden tegenwoordig moderne methoden op grote schaal gebruikt: laboratorium , echografie , endoscopisch, laparoscopisch, waardoor de ziekte in de beginfase kan worden herkend en tijdig de nodige behandeling kan worden uitgevoerd.

De gouden standaard van gynaecologie suggereert dat zelfs een vrouw die zich volledig gezond voelt, bekken- echografie, borst-echografie moet ondergaan en ten minste eenmaal per jaar een cytologische uitstrijk moet ondergaan.

Door de Medical Directory of Diseases op de website Beauty and Medicine aan te maken , probeerden we u de meest uitgebreide informatie te bieden, inclusief over bestaande gynaecologische aandoeningen, over preventieve maatregelen en controle.

Medische wetenschap en praktijk staan ​​niet stil. Momenteel ontstaan ​​er nieuwe methoden voor de behandeling van eerder ongeneeslijke vrouwelijke aandoeningen. De Women's Diseases Directory biedt informatie over de nieuwste behandelingen voor de meest voorkomende vrouwelijke ziekten.

meer ...
Informatie gepubliceerd op de site,
alleen bedoeld ter referentie
en vervangt geen gekwalificeerde medische zorg.
Raadpleeg zeker uw arts!

Bij gebruik van de sitematerialen is een actieve link vereist.