Proctology is een speciale sectie van gastro-enterologie die zich bezighoudt met preventieve en diagnostische behandeling van ziekten van de dikke darm, anus en pararectale ruimte. Meestal worden in proctologische praktijk ontstekingsziekten van de dikke darm en aandoeningen van de motorische functie gevonden. Goedaardige neoplasmata, evenals kwaadaardige oncologische ziekten van de dikke darm, zijn niet zeldzaam. Een kenmerk van het verloop van veel proctologische ziekten is de aanwezigheid van een vrij > meer ...

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Grote darmziekte

Proctology is een speciale sectie van gastro-enterologie die zich bezighoudt met preventieve en diagnostische behandeling van ziekten van de dikke darm, anus en pararectale ruimte. Meestal worden in proctologische praktijk ontstekingsziekten van de dikke darm en aandoeningen van de motorische functie gevonden. Goedaardige neoplasmata, evenals kwaadaardige oncologische ziekten van de dikke darm, zijn niet zeldzaam. Een kenmerk van het verloop van veel proctologische ziekten is de aanwezigheid van een vrij >

De totale lengte van de dikke darm is 1,5 tot 2 meter. Het hoopt zich op voedselresten, slijm, microben, dode cellen van het slijmvlies en de vorming van ontlasting. De dikke darm omvat de blinde, dikke darm (oplopend, dwars en aflopend), sigmoïde en rectum. Het laatste deel van het rectum eindigt met de anus, die wordt omgeven door pararectale vezel. Verschillende laesies van dit uitgestrekte gebied van het spijsverteringskanaal vormen een grote groep ziekten die worden behandeld door proctologen .

De meest voorkomende oorzaken van proctologische problemen zijn constipatie, een zittende levensstijl, eetgewoonten (misbruik van kruidig, meel, vet voedsel, alcohol), zwangerschap en bevalling, stress, aangeboren misvormingen, verwondingen. Ze leiden tot ontsteking van de darm, een schending van de motorische functie en microflora, trauma aan het slijmvlies en expansie van de aderen van de distale darm. Er zijn dus ziekten van de dikke darm en het rectum, anus: colitis , cryptitis , papillitis , paraproctitis , anale kloven , aambeien , dysbiose , poliepen en condylomatosis van het rectum en anale kanaal, epitheliale coccygeale passage , enz.

Veel voorkomende manifestaties van proctologische aandoeningen zijn buikpijn, ongemak en jeuk van de anus, diarree of constipatie, proctalgie, de aanwezigheid van bloed in de ontlasting, mucopurulente afscheiding uit de anus.

De delicatesse van het probleem en het gevoel van verlegenheid leiden ertoe dat veel patiënten er de voorkeur aan geven >

Moderne proctologie maakt gebruik van zeer nauwkeurige en veilige diagnostische methoden waarmee de arts de juiste diagnose kan stellen: digitaal rectaal onderzoek, instrumentele endoscopische methoden ( colonoscopie , sigmoïdoscopie , anoscopie ), röntgenonderzoek ( irrigoscopie ), klinische en bacteriologische laboratoriummethoden (bloedonderzoek, coprogram , neoplasmbiopsie en weefsels), computed en magnetic resonance imaging. Veel diagnostische methoden vereisen een speciale voorbereiding van de dikke darm, laten deze uit de ontlasting los door een reinigend klysma in te stellen of een laxeermiddel te nemen.

De behandeling van proctologische ziekten is op een geïntegreerde basis gebouwd. Het omvat medische voeding, fysiotherapeutische, psychotherapeutische procedures, antibiotische therapie, volgens indicaties - chirurgische interventie.

Nuttige informatie in het proctologiegedeelte van de Medical Directory of Diseases helpt u om uzelf te beschermen tegen proctologische problemen. Als er al ziekten zijn ontstaan, kunt u de juiste kliniek en proctoloog kiezen op onze site " Beauty and Medicine ".

meer ...
Informatie gepubliceerd op de site,
alleen bedoeld ter referentie
en vervangt geen gekwalificeerde medische zorg.
Raadpleeg zeker uw arts!

Bij gebruik van de sitematerialen is een actieve link vereist.